Radontiltak i området Stavanger og Kristiansand

Telefon 95994495

Liste over spørsmål fra våre kunder

Ofte stilte spørsmål

Ja, Radon forårsaker lungekreft, og risikoen øker med radonkonsentrasjonen i inneluften og med oppholdstiden. Vi anbefaler alle som ikke har gjennomført en radonmåling og gjøre dette. Kontakt oss for en prat angående måling i ditt hjem.

Når radon er til stede i luft, dannes det kontinuerlig flere kortlivede radionuklider som kalles radondøtre. Både radon og radondøtrene avgir alfastråling og kan gi skader på levende celler slik at noen utvikler seg til kreftceller.

Vi jobber i området Stavanger, Sandnes og Kristiansand. Vi kommer også på befaring i byer eller tettsteder rundt Stavanger og Kristiansand-området.

Statens strålevern anbefaler alle å måle for radon i luften inne i huset sitt. Eier av utleiebolig er pålagt å måle for radon. Det samme er skoler og barnehager.

Strålevernforskriften stiller krav til radonnivået i utleieboliger. Kravene gjelder fra 1. januar 2014. Bare en radonmåling kan avsløre om en utleiebolig har et radonproblem. Det er strålevernforskriften § 6 femte ledd som gir grenseverdi og tiltaksgrense for utleieboliger.

Dersom du har målt radon hos oss får du tilsendt dokumentasjon som bekrefter dine nivåer i din bolig.

Dersom du måler radonnivåer høyere enn 100 Bq/m3, for eksempel 150, 400 eller 2000 Bq/m3, må du gjøre tiltak for at nivåene skal bli så lave som praktisk mulig. Nivåene skal uansett ikke overstige grenseverdien på 200 Bq/m3.

Ja. Vi måler radongasser og gjennomfører tiltak der det er nødvendig.

Trenger du hjelp til radonmåling eller tiltak?

Kontaktskjema

Varer til hele Norge

Med Posten

14 Returrett

Bomkjøp? Send tilbake

Godkjente produkter

Ledende godkjente produkter

Sikker betaling

Vipps / Klarna / Kortbetaling